TERRAZZO

Terrazzo is een mengsel van gebroken natuursteen, dat gebonden wordt met cement. Kies voor marmer-, kalksteen- of granietkorrels in de kleur of maat die jou aanspreekt. Eventueel kunnen we ook parelmoer of gebroken glas toevoegen en gekleurd cement gebruiken. Zo ontstaat een keukenblad met een chique, duurzame uitstraling en een persoonlijke touch. Hillstones maakt terrazzo keukenbladen op traditionele Italiaanse wijze. We gieten een zorgvuldig samengesteld terrazzo mengsel in een op maat gemaakte bekisting. Nadat het terrazzo is uitgehard, wordt het geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd.

Haar- en krimpscheurtjes
Terrazzo krimpt tijdens en na het verharden. Dit gaat door tot enkele weken na het storten. Hierdoor kunnen krimpscheurtjes ontstaan. Het risico op deze kleine scheurtjes is het grootst op plekken waar uitsparingen zijn aangebracht voor bijvoorbeeld de spoelbak, kraan of kookplaat. Het voorkomen van krimpscheuren is niet mogelijk. Wel repareert Hillstones de scheurtjes gratis binnen een jaar na plaatsing. Ook na reparatie blijven scheurtjes deels zichtbaar.

 

Kleine luchtbelletjes

Terrazzo is een mix van cement, natuursteengranulaat en hulpstoffen, die gemengd wordt met water. Tijdens het mengen kunnen er luchtbellen in het beton ontstaan. Deze luchtbellen liggen onder het oppervlakte en zijn soms iets anders van kleur dan het blad. Het kan zijn dat de luchtbellen later opengaan. Hillstones vult ze als u dat wilt gratis op.

 

Vlek- en krasvorming
Vlekken geven een terrazzo werkblad een robuust en doorleefd karakter. Desondanks is het beter om te voorkomen dat oliën, vetten, zuren, sterke basen, ontkalkingsmiddelen en gootsteenontstoppers op het blad komen. Terrazzo is goed bestand tegen hitte. Toch adviseren we om onderzetters te gebruiken om krassen te voorkomen.

1/1