BETON

Beton is populair in de keuken en wij snappen waarom. Het heeft een stoere, industriële en robuuste uitstraling. Bovendien heeft élk blad een unieke kleurschakering. Hillstones maakt betonnen keukenbladen op ambachtelijke, traditionele wijze. We gieten een zorgvuldig samengesteld betonmengsel in een op maat gemaakte bekisting. Nadat het beton is uitgehard, wordt het geschuurd, geïmpregneerd en voorzien van een waslaag.

Haar- en krimpscheurtjes
Beton krimpt tijdens en na het verharden. Dit gaat door tot enkele weken na het storten. Hierdoor kunnen krimpscheurtjes ontstaan. Het risico op deze kleine scheurtjes is het grootst op plekken waar uitsparingen zijn aangebracht voor bijvoorbeeld de spoelbak, kraan of kookplaat. Het voorkomen van krimpscheuren is niet mogelijk. Wel repareert Hillstones de scheurtjes gratis binnen een jaar na plaatsing. Ook na reparatie blijven scheurtjes deels zichtbaar.
 

Unieke kleurschakeringen

Elk betonnen werkblad heeft een unieke kleurschakering. Bovendien kunnen er tijdens de productie vlekken ontstaan door het gebruik van ontkistingsolie. Deze olie wordt gebruikt om luchtbelvorming in het blad tegen te gaan.

 

Kleine luchtbelletjes

Beton is een mix van onder meer kiezel, zand, cement en andere hulpstoffen, die gemengd wordt met water. Tijdens het mengen kunnen er luchtbellen in het beton ontstaan. Deze luchtbellen liggen onder het oppervlakte en zijn soms iets anders van kleur dan het blad. Het kan zijn dat de luchtbellen later opengaan. Hillstones vult ze als u dat wilt gratis op.
 

Vlek- en krasvorming
Vlekken geven een betonnen werkblad een robuust en doorleefd karakter. Desondanks is het beter om te voorkomen dat oliën, vetten, zuren, sterke basen, ontkalkingsmiddelen en gootsteenontstoppers op het blad komen.

Met name voor betonnen aanrechtbladen in de robuuste uitvoering adviseren wij viltjes of rubberen dopjes te gebruiken onder snijplanken en bijvoorbeeld uw koffiezet-apparaat. Beton kan weliswaar goed tegen hitte, maar onderzetters helpen altijd om krassen te voorkomen.